top of page

Pairing van wijn en kunst
Jonas - Sommelier bij Filosovino

"Eufolie is mijn persoonlijke favoriet. Hoe langer ik naar het schilderij bleef kijken, hoe meer ik er de  tranen in begon te herkennen die na het walsen van de wijn traag naar beneden sijpelen. Door de complexiteit en diversiteit van kleuren, legde ik de link al snel met een bepaalde druivensoort: Syrah.


De druif zelf bevat van nature al 'gekleurd sap' en is hierin redelijk uniek. Mede dankzij de dikke schil, hebben wijnen gemaakt van Syrah altijd een diepe concentratie aan kleuren. Van een jonge Syrah die altijd gekenmerkt wordt door zijn jeugdige diep paarse tinten, tot  een verouderde Syrah die dan meer naar de bruinrode, tot zelf zwarte kleuren kan gaan. 

 

Daarnaast is er nog iets bijzonder aan dit prachtige druivenras. Heel kenmerkend zijn de gekleurde, trage tranen die na het walsen van de wijn overblijven op  een goed glas Syrah-wijn. Het schilderij doet mij hier dan ook enorm denken.

 

Hierbij serveer ik jullie graag één van mijn toppers in zijn prijs & kwaliteit: Carchelo Altico 100% Syrah, gemaakt in het  prachtige en warme zuiden van Spanje Jumilla. Deze complexe wijn bevat aroma's van rijp zwart fruit en blauwe bosbessen gemixt met een stevige kruidigheid (zwarte peper, tijm), afkomstig van de rijping op eiken vaten. Na het walsen van de wijn, verschijnen natuurlijk ook de mooie paars gekleurde tranen op het glas.

 

Mijn persoonlijke favoriet onder de schilderijen, gematched met mijn lievelingsdruivenras, zou men hier kunnen spreken over toeval?"

bottom of page